Universitatea de Stat din Moldova a găzduit ce-a de-a VII-a ediție a concursului de programare „The Game of Code”, organizată în parteneriat cu Liceul Teoretic „Orizont”.  Câștigătorii celei de-a VII-a ediții a Maratonului de programare „The Game of Code”, „The Day After Christmas” au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv, desfășurat la data de 15.01.2024, la USM.

Premiile au fost oferite de către prorectorul pentru digitalizare a USM, Sergiu Corlat și de către decanul Facultății de Matematică și Informatică, Angela Niculița care au felicitat câștigătorii și participanții pentru rezultatele obținute și au mulțumit partenerilor pentru suportul acordat bunei organizări a acestei competiții.

Astfel, au fost desemnați 79 de câștigători, evaluați conform regulamentelor pentru concursurile internaționale de programare. Au fost oferite diplome pentru rezultate obținute în cadrul concursului, de Gradul I – 10 elevi; Gradul II – 17 elevi; Gradul  III – 30 studenți și diplome de mențiune pentru 22 participanți.

„The Game of Code” este un concurs de programare, adresat elevilor din gimnazii și licee, precum și studenților din colegiile și universitățile din Republica Moldova. La ediția curentă s-au înregistrat cca 150 de elevi și studenți din 45 de licee și gimnazii, cinci Centre de excelență și patru universități.

USM adresează tuturor participanților felicitări și încurajează toți studenții și elevii din țară să participe la asemenea concursuri de dezvoltare a creativității și competențelor digitale.

   

Published Tuesday January 16th, 2024